Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο Ψωμιάδης επιμένει: "Έχουμε κοινές θέσεις με τη Χρυσή Αυγή"


Ο Ψωμιάδης επιμένει: "Έχουμε κοινές θέσεις με τη Χρυσή Αυγή"
Μελιγγώνης Γιώργος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/06/2012
    Παρά τον εκνευρισμό που έχει προκαλέσει στη Συγγρού, ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. επιμένει ότι η Χρυσή Αυγή είναι “αδελφική παράταξη της Ν.Δ.”. Αν και χθες έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη για... να το σώσει, το έκανε χειρότερο, αφού παραδέχθηκε σημεία σύγκλισης μεταξύ της Ν.Δ. και της Χρυσής Αυγής στη θρησκεία, την παράνομη μετανάστευση και την ασφάλεια! Και χθες ήταν χέρι χέρι με τον Αντ. Σαμαρά, στην περιοδεία του τελευταίου στη Θεσσαλονίκη...
    Χέρι-χέρι με τον Αντ. Σαμαρά χθες στη Θεσσαλονίκη ο έκπτωτος περιφερειάρχης
    Ο Π. Ψωμιάδης είχε ήδη από προχθές προσπαθήσει να διαψεύσει ότι αποκάλεσε “αδελφή παράταξη της Ν.Δ.” τη Χρυσή Αυγή κατά την περιοδεία του στην Ξάνθη, ωστόσο η αποκάλυψη του σχετικού βίντεο δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Στο βίντεο αυτό ο Π. Ψωμιάδης λέει τα εξής: “Το ποσοστό της Ν.Δ. στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς τη δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή”.
    Έτσι, χθες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό "Βήμα", επισήμανε ότι... “η Χρυσή Αυγή δεν είναι κεντροδεξιά”, τόνισε ότι “διαφωνεί με τις ακρότητες, απʼ όπου κι αν προέρχονται”, ωστόσο “είδε” κοινές θέσεις μεταξύ του κόμματός του και της Χρυσής Αυγής. Εξάλλου, ερωτηθείς και ο ίδιος πού συμφωνεί με τη Χρυσή Αυγή, κατονόμασε “την πατρίδα, τη θρησκεία, την ασφάλεια του πολίτη, το θέμα των λαθρομεταναστών (sic)”.

    Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
    Οι αναφορές του Παν. Ψωμιάδη, που προκάλεσαν κρύο ιδρώτα σε πολλά “γαλάζια” στελέχη, προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου να καλεί τον Αντ. Σαμαρά να ξεκαθαρίσει αν τον εκφράζει ή όχι η άποψη Ψωμιάδη. «Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κατά πόσο εκφράζει τον ίδιο και το κόμμα του ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως 'αδερφική κεντροδεξιά παράταξη' από το προβεβλημένο του στέλεχος και υπεύθυνο προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. στη Μακεδονία, Π. Ψωμιάδη» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
    «Η Ν.Δ. έχει αποφασίσει να επενδύσει προεκλογικά στην καλλιέργεια αισθήματος φόβου στην κοινωνία, με μοναδικό της σκοπό να κρύψει τους στόχους και τον προσανατολισμό της μνημονιακής της πολιτικής και το διαπλεκόμενο πολιτικό της προσωπικό. Η αναγόρευση της Χρυσής Αυγής ως αδελφό της κόμμα πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο και προοδευτικό πολίτη, όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία και τις αξίες της, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι φασιστικές επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Αντίδραση ΠΑΣΟΚ
    Στις δηλώσεις Ψωμιάδη αντέδρασε και το ΠΑΣΟΚ, με την εκπρόσωπό του, Φ. Γεννηματά να δηλώνει ότι «οι μάσκες έπεσαν και οι επικίνδυνοι ψεύτες αποκαλύφθηκαν. Κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. μπροστά στο άγχος τους για πόλωση και διχαστικά διλήμματα δεν δίστασαν να αποκαλέσουν δημοσίως τη Χρυσή Αυγή 'αδελφή παράταξη'».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου