Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Αν μας πουν "όχι" σε όλα, θέλουν το τέλος του ευρώ


Τσίπρας: Αν μας πουν "όχι" σε όλα, θέλουν το τέλος του ευρώ

thumb
«Με τη ψήφο του ο λαός στις 6 Μαΐου ανάγκασε όλους, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, να μιλούν για διαπραγμάτευση», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως «τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα καθίσουν απέναντί μας στο τραπέζι».
«Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη όπως ο Κασιδιάρης στην εκπομπή του ΑΝΤ1» σχολίασε χαρακτηριστικά, ωστόσο αν μας πουν «σε όλα όχι», σημαίνει πως έχουν στόχο «να εξοντώσουν το λαό κι ότι θέλουν το τέλος της ευρωζώνης».
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά σημείωσε πως: «Aν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη».
Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν τους ευρωπαίους να ζητούν υπογραφές από όλους στην Ελλάδα για τη τήρηση των συμφωνηθέντων ήταν σαφής: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;».
Επαναφορά των μισθών
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για επαναφορά του κατώτατου μισθού και της μετενέργειας, ενώ μίλησε για κατάργηση της εσωτερικής υποτίμησης και μετά όπως είπε, «θα κάτσουμε να συζητήσουμε».
«Έχουν αφήσει τη χώρα νεκρή ζώνη με άδεια ταμεία και μας ρωτούν πως θα συνεχίσουμε την πορεία προς την καταστροφή» σημείωσε απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο ίδιος κι ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το απουσία εναλλακτικού σχεδίου και χαρακτηρίζοντας «αναποτελεσματικό το μίγμα πολιτικής που ακολουθείται», επανέλαβε ότι στη δραχμή οδηγεί το μνημόνιο.
«Κανονικά θα έπρεπε να είχε επέμβει εισαγγελέας για εκείνους που αναπαράγουν τα περί δραχμής» σημείωσε ενώ χαρακτήρισε ανεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι «δημιουργεί κλίμα πανικού».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο «καθοριστικό» όπως το χαρακτήρισε, δεκαήμερο 18 – 28 Ιουνίου. «Στις 17 Ιουνίου ο λαός θα εκφραστεί με σαφήνεια και στις 18 θα υπάρξει κυβέρνηση με κεντρικό πόλο είτε τη Νέα Δημοκρατία είτε το ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.
Στην Πάτρα βρέθηκε την Τετάρτη ο Τσίπρας
Στην Πάτρα βρέθηκε χθες Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να εγγυηθούμε μια σταθερή, ασφαλή και δίκαιη πορεία για το λαό και τον τόπο, μέσα στην Ευρωζώνη. Για να αποκαταστήσουμε τη διεθνή αξιοπιστία και το διεθνές κύρος της χώρας. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα της ελληνικής οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή, καθώς και για να έχουν όλες και όλοι αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά και περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους».
Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει πια δίλημμα «ευρώ ή ΣΥΡΙΖΑ», διότι όπως πρόσθεσε «εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Και ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ».
«Ένα είναι το πραγματικό δίλημμα: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», συμπήρωσε.

Από τα πυρά του Α. Τσίπρα δε γλίτωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς ανέφερε πως «δεν θα τη γλιτώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα περάσουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα την Κυριακή με το κόλπο του ευρώ, για να συγκυβερνήσουν και να το εφαρμόσουν από τη Δευτέρα».

Τέλος, ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ότι λένε ψέματα.
«Μας φοβίζουν με τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτοί που τους έχουν πετσοκόψει δύο και τρεις φορές, που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου