Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο λαός θα ολοκληρώσει στις 17 Ιουνίου το τολμηρό βήμα της 6ης Μαΐου


Ο λαός θα ολοκληρώσει στις 17 Ιουνίου το τολμηρό βήμα της 6ης Μαΐου
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/06/2012
Του ΚΩΣΤΑ Φ. ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗ*
TO ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Μόνιμη επωδός της προεκλογικής τακτικής της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή, με την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Το ακούμε καθημερινά από τον Σαμαρά, στην προσπάθειά του να φοβίσει τους ψηφοφόρους και να συσπειρώσει τον χώρο του, μετά βέβαια και τον αταίριαστο γάμο με την κατ' εξοχήν φανατική υποστηρίχτρια του Μνημονίου και εκφραστή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στη χώρα μας, την κ. Μπακογιάννη. Το ακούμε και από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (το δήλωσε ο Πέτρος Ευθυμίου, κατά την άφιξή του στην Πάτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για τη χώρα», 26.5.2012).
Δεν έχουν βέβαια τίποτα άλλο να πουν οι υποστηρικτές του Μνημονίου που υπέγραψαν την καταστροφή της χώρας και το μόνο χαρτί που τους έμεινε είναι το χαρτί της κινδυνολογίας και της καταστροφολογίας, συνεπικουρούμενοι βέβαια από τα Μέσα Ενημέρωσης και τα εκδοτικά συγκροτήματα. Αυτοί που τόσο όψιμα ανακάλυψαν ότι το Μνημόνιο χρειάζεται τροποποιήσεις και αναθεώρηση, ενώ μέχρι χθες το είχαν ως ευαγγέλιο που θα έσωζε τη χώρα και θα έφερνε την ανάπτυξη.
Παράλληλα, το δεύτερο «γήπεδο» στο οποίο παίζουν ένα πολύ άσχημο και κακόγουστο παιχνίδι είναι η προσπάθειά τους να διαστρεβλώσουν τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από παλιά προγράμματά του που είχαν γραφεί κάτω από διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Αυτοί, λοιπόν, που δεν έχουν κανένα πρόγραμμα και το μοναδικό τους πρόγραμμα είναι το Μνημόνιο, ψάχνουν, με περισσή υποκρισία, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Και το παράδοξο είναι ότι αυτοί οι ίδιοι που κατακεραυνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ακραίες του θέσεις και για την επικείμενη καταστροφή της χώρας, όταν αναλάβει την κυβέρνηση, είναι οι ίδιοι που ήταν έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να τον εγκλωβίσουν σε ένα παιχνίδι διακυβέρνησης, αφού πολύ γρήγορα θα του «τραβούσαν το χαλί», για να τον παρουσιάσουν ως ανίκανο να κυβερνήσει και στην ουσία να τον κάνουν συνένοχο στην καταστροφική τους πολιτική. Τους βλέπουμε, λοιπόν, στα τηλεοπτικά πάνελ με τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ ανά χείρας, προσπαθώντας να απομονώσουν προτάσεις και παραγράφους και να αποδείξουν όλα αυτά το επικίνδυνα που θα συμβούν στη χώρα μας μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια, ο κόσμος τούς έχει καταλάβει και η επιμονή τους στη διαστρέβλωση και την κινδυνολογία έχει κουράσει τους πολίτες, που αντιδρούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στην παραποίηση της αλήθειας. Ακόμη και τα μικρά παιδιά έχουν καταλάβει το παιχνίδι της κινδυνολογίας και της παραπληροφόρησης που παίζεται και ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν και ανέκδοτα στο Διαδίκτυο για το πόσο κωμικό είναι να υποστηρίζει κανείς ότι για όλα τα κακά στην Ελλάδα φταίει ο Τσίπρας!
Οι κύριοι υπεύθυνοι και καταστροφείς της χώρας, που κατεδάφισαν το κοινωνικό κράτος, κατήργησαν τα εργατικά δικαιώματα, υποθήκευσαν την εθνική περιουσία, ταπείνωσαν την αξιοπρέπεια του λαού μας και καταδίκασαν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μόνιμη πενία και εξαθλίωση, έχουν σήμερα το θράσος να παρουσιάζονται ως σωτήρες, για άλλη μια φορά, του ελληνικού λαού, να μιλούν για Ελλάδα όρθια και να ζητάνε πάλι να κυβερνήσουν. Δηλαδή, οι χθεσινοί καταστροφείς, θέλουν να γίνουν οι αυριανοί σωτήρες του.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, θα τους θυμίσουμε, για πολλοστή φορά, ποιους γονάτισαν και ταπείνωσαν με την πολιτική τους και με τα Μνημόνια που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια:
* Γονάτισαν οι μισθωτοί, που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται πάνω από το 20% σε πραγματικές τιμές, πέρα από την επιβάρυνσή τους από έκτακτες εισφορές, επιπλέον φορολογίες και χαράτσια στα σπίτια τους. Γονάτισαν τα νοικοκυριά και το 27,7% του πληθυσμού στη χώρα μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. (Έκθεση Κομισιόν, 29.3.2012).
* Γονάτισαν οι συνταξιούχοι, που είδαν τη χαμηλή σύνταξή τους να περικόπτεται και να εξανεμίζεται από την ακρίβεια στην αγορά και την ουσιαστική έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης.
* Γονάτισαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που βλέπουν τα προϊόντα τους να πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, και τις τιμές των ζωοτροφών και των αγροτικών εφοδίων να εκτοξεύονται στα ύψη.
* Γονάτισαν οι έμποροι και οι επαγγελματίες, που βλέπουν τη δουλειά τους να μειώνεται λόγω της ύφεσης και της έλλειψης της οικονομικής δυνατότητας των πολιτών να αγοράζουν προϊόντα και απειλούνται άμεσα με λουκέτο όσοι απέμειναν και αντέχουν να πληρώνουν τα υπερβολικά νοίκια και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (25,6% των εμπόρων της Αθήνας και του Πειραιά έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα, «Έθνος», 9.3.12).
* Γονάτισαν και απελπίστηκαν οι νέοι άνθρωποι, που δεν έχουν καμιά ευκαιρία απασχόλησης και αναζητούν θέσεις στο εξωτερικό, ετοιμάζοντας τη νέα μετανάστευση του 21ου αιώνα.
* Γονάτισαν οι άνεργοι, που αναζητούν θέσεις εργασίας με εξευτελιστικούς μισθούς, που βλέπουν την ανεργία να εκτοξεύεται στο 21%, χάνοντας κάθε ελπίδα για εργασία και βλέπουν το κράτος να μειώνει το επίδομα ανεργίας στα 180 έως 360 ευρώ. (Τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 χάθηκαν 370.00 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, 29.3.12).
* Γονάτισαν οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους και είναι άστεγοι (πάνω από 20.000), οι πεινασμένοι που τρέχουν στα συσσίτια που αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα κατά 400%!
Αυτή, λοιπόν, είναι η πραγματικότητα, απέναντι στα ψέματα και την παραπληροφόρηση για το ποια Ελλάδα, για το ποια πατρίδα έσωσαν και κράτησαν όρθια, όπως χαρακτηριστικά λένε. Κράτησαν όρθια την Ελλάδα της πλουτοκρατίας, της αρπαχτής, της λαμογιάς, της διαπλοκής, των συμφερόντων, της φοροδιαφυγής, του βολέματος και της αναξιοκρατίας και βύθισαν ακόμη πιο βαθιά στην κρίση την Ελλάδα της εργασίας, του μόχθου, της εντιμότητας και όλους αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν για να κρατήσουν πραγματικά όρθια τη χώρα μας στις δύσκολες στιγμές, που πάλεψαν να επιβιώσουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με τον μόχθο τους εξασφάλισαν μια σύνταξη για να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Οι Έλληνες έκαναν ένα μεγάλο βήμα ανατροπής και ελπίδας στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Το βήμα αυτό θα το ολοκληρώσουν και θα πρέπει να τολμήσουν να το ολοκληρώσουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου