Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  & ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

Η σχολική χρονιά 2012-2013 ξεκίνησε με σημαντικά και ουσιαστικά προβλήματα, σε ότι αφορά την έλλειψη χρηματοδοτήσεων των Σχολικών Επιτροπών, με προφανή τον κίνδυνο αδυναμίας των σχολείων να αντεπεξέλθουν  στις απαραίτητες λειτουργικές δαπανών με προεξέχουσα θέση τη θέρμανση,  αλλά και τους εκπαιδευτικούς των  640€ να προσπαθούν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν επαρκώς στις βασικές απαιτήσεις της εκπαιδευτικής  διαδικασίας.

Στην ήδη επιβαρημένη κατάσταση προστέθηκε  τελευταία η προχειρότητα και η έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού του Υπουργείου Παιδείας, σε ότι αφορά την πλήρη και έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό ( π.χ. Ειδική Αγωγή ) αλλά και τις παλινωδίες αναστολής ή μη των συγχωνεύσεων σχολείων, που οι ίδιοι αποφάσισαν και εφάρμοσαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ έγκαιρα επισήμανε τα προβλήματα της εκπαίδευσης και έγκαιρα ζήτησε από το Υπουργείο να απαντήσει για τα κριτήρια  αναστολής ή μη  κάποιων συγχωνεύσεων ( Ερώτηση των βουλευτών Β. Διαμαντόπουλου, Τ. Κουράκη στις 22-8-2012  http://syrizakastorias.blogspot.gr/2012/08/blog-post_23.html στην απόφαση: 41642/Δ4 ΦΕΚ 1293/τΒ/11-04-2012 ).

Αντί κάποιας απάντησης, αιφνιδίως το Υπουργείο και ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε, αποφάσισε στις 20-9-2012 την αναστολή συγχωνεύσεων σχολείων, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα που σχετίζονται με τη στελέχωση-προγραμματισμό των σχολείων ( δάσκαλοι, ειδικότητες, προγράμματα κτλ ) αλλά και τους οικογενειακούς  προγραμματισμούς  ( π.χ.  Ολοήμερο).

        Αυτές οι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής δείχνουν την προχειρότητα - ανευθυνότητα που διαπερνά την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και την απουσία στοιχειωδών παιδαγωγικών αντανακλαστικών των ιθυνόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  με τη δράση του και την πολιτική του θα αγωνιστεί και θα αγωνίζεται με την κοινωνία για μια ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ. Θα  είναι απέναντι στις  νεοφιλελεύθερες πολιτικές  των  συγκυβερνώντων και  στις προχειρότητες των πολιτικών παραγόντων που μόνο αναστάτωση προκαλούν. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα θα υποστηρίζουμε τον έγκαιρο εκπαιδευτικό σχεδιασμό, ώστε να εξασφαλίζεται η  εύρυθμη λειτουργία των σχολείων προς όφελος των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου