Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

"Στον αέρα" η μεταφορά χιλιάδων μαθητών

"Στον αέρα" η μεταφορά χιλιάδων μαθητών


Γαλανοπούλου Μ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/09/2012
Απίστευτη ταλαιπωρία περιμένει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, καθώς για μια ακόμη φορά η μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο βρίσκεται στον αέρα. "Χειρόφρενο" αποφάσισαν να τραβήξουν από σήμερα οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων που έχουν αναλάβει το έργο της μεταφοράς των μαθητών, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αρνούνται να τους πληρώσουν παλιές οφειλές.
Οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων αρνούνται να αναλάβουν το έργο της μεταφοράς αν δεν εξοφληθούν πρώτα από το υπ. Οικονομικών
Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, οι ιδιοκτήτες πούλμαν κατήγγειλαν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας Αττικής ότι θα προχωρήσει σε άμεση προκαταβολή του 30% των οφειλομένων από τη μεταφορά μαθητών και στην εξόφλησή τους στο ακέραιο έως το τέλος του χρόνου, το Ελεγκτικό Συνέδριο κατ' εντολή του υπουργείου Οικονομικών επιστρέφει τα εντάλματα της Περιφέρειας και αρνείται να τα αποπληρώσει, αν αυτά δεν μειωθούν κατά ποσοστό 20%. Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων εκτιμούν ότι "εμπαίζονται από ένα αναξιόπιστο κράτος", ενώ ζητούν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα.
Για το θέμα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός απέστειλε χθες επείγουσα επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, ζητώντας τους να δώσουν άμεσα διευκρινίσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προχωρήσουν την εκκαθάριση των οφειλών για να συνεχιστεί η μεταφορά. "Σε διαφορετική περίπτωση, η Περιφέρεια Αττικής θα σταματήσει τη μεταφορά μαθητών, αδυνατώντας να συμμετάσχει σε ένα θέατρο παραλόγου με αντικρουόμενες ερμηνείες μεταξύ υπηρεσιών των υπουργείων", τονίζει ο Γ. Σγουρός.
Και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας η κατάσταση είναι ανάλογη. Σχετική επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών απέστειλε χθες και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θ. Παπαθεοφάνους, ενημερώνοντας τον Ευρ. Στυλιανίδη πως τόσο στη Σάμο όσο και στην Ικαρία, οι μαθητές θα προχωρήσουν σε καταλήψεις από τη Δευτέρα για το ζήτημα της μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου