Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Κυβέρνηση: Βαφτίζει... παλιά τα νέα άγρια μέτρα


Κυβέρνηση: Βαφτίζει... παλιά τα νέα άγρια μέτρα

Μελιγγώνης Γιώργος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/07/2012
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ελπίζει να... εγκρίνει η τρόικα τα “ισοδύναμα” μέτρα για να μην περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια, το Μαξίμου ετοιμάζεται να προωθήσει όλα τα άγρια μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί έναντι των δανειστών η κυβέρνηση Παπαδήμου. Παράλληλα, η κυβέρνηση ήδη δείχνει τις σκληρές προθέσεις της σε ό,τι αφορά την εκποίηση δημόσιου πλούτου, ενώ “βαφτίζει” τα νέα μέτρα... παλιά, ώστε να πείσει προκαταβολικά ότι η ίδια δεν επιβάλλει νέα βάρη στους πολίτες.
Υπό την αίρεση της τρόικας τα "ισοδύναμα" για τα ειδικά μισθολόγια. Το Μαξίμου απειλεί ήδη με "επιστράτευση" τους αντιδρώντες
“Η κυβέρνηση δίνει μάχη με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να κρατήσει τη γραμμή όχι άλλα βάρη”, ισχυρίστηκε χθες, μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, που περιέλαβε τα άγρια μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2012 στα... παλιά μέτρα, κι ας μην έχουν ακόμη επιβληθεί στους πολίτες. Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι “έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα για να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια, αρκεί να τα δεχθεί η τρόικα”, θέτοντας δηλαδή, τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης υπό την αίρεση της τρόικας.
Πάντως, κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η τρόικα θα δεχθεί τα “ισοδύναμα μέτραʼ για τα ειδικά μισθολόγια και παραπέμπουν στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου θα εξειδικευθούν τα μέτρα αυτά, την ερχόμενη Τετάρτη.


“Βλέπουμε” για την επιμήκυνση
Παράλληλα, ο Σ. Κεδίκογλου για μία ακόμη φορά παρέπεμψε το... θρυλούμενο αίτημα της κυβέρνησης για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής στο άδηλο μέλλον, τονίζοντας ότι αυτό θα τεθεί “όταν θα είναι ώριμο”. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι αυτό θα γίνει αφού θα έχουν εφαρμοστεί τα νέα άγρια μέτρα των 3 δισ. για εφέτος, αλλά και αφότου θα έχει ξεκινήσει η επιχείρηση εκποίησης δημόσιου πλούτου. “Ο σωστός χρόνος για να τεθεί η επιμήκυνση είναι όταν θα έχουμε ξανακερδίσει την αξιοπιστία μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Έρχεται επιστράτευση;
Εν τω μεταξύ, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να τα ξεπουλήσει όλα, ο Σ. Κεδίκογλου δεν έκρυψε χθες τις σκέψεις που υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου για εφαρμογή του άγριου μέτρου της επιστράτευσης, έναντι των εργαζομένων που θα αντιτεθούν σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Παρ' ότι η επιστράτευση έχει αντιμετωπιστεί από όλες τις κυβερνήσεις ως έσχατο μέτρο, ο κ. Κεδίκογλου την ανέφερε... προκαταβολικά και πριν καν η οποιαδήποτε ομάδα εργαζομένων προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Ερωτηθείς ειδικά για τις προειδοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ ότι δεν θα επιτρέψει την εκποίηση της επιχείρησης, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως “ η κυβέρνηση δε θα αφήσει να παίξουν παιχνίδια (σ.σ.: οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ) με την υγεία και τον τουρισμό” και κατέληξε: “Ελπίζω να μη φτάσουμε στην επιστράτευση”.

Ευρωπαϊκή περιοδεία Σαμαρά
Την ίδια στιγμή, “κλειδώνουν” σταδιακά οι επισκέψεις και οι επαφές που θα έχει ο Αντ. Σαμαράς στα τέλη Αυγούστου ανά την Ευρώπη, όταν θα ξεκινήσει τις συναντήσεις γνωριμίας με τους θεσμικούς επικεφαλής της Ε.Ε. και τους Ευρωπαίους ηγέτες. Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Μαδρίτη, όπου θα συναντηθεί αντιστοίχως με τους Αν. Μέρκελ, Φρ. Ολάντ και Μ. Ραχόι, ενώ επαφές θα έχει και με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου