Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΝΙΑΣ ΚΟΡΜΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι-σσες

Η ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ βρήκαν τον κοινό πολιτικό τόπο συνάντησης τους και συναποφάσισαν να προβούν σε  καταγγελία κατά της Προέδρου του Συλλόγου μας, συναδέλφισσας Τάνιας Κορμά. Η ελαφρότητα του περιεχομένου της καταγγελίας δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο ότι πρόκειται για ένα τυχαίο ή ατυχές γεγονός.
Απεναντίας εκτιμάμε ότι: Με πλήρη σαφήνεια η ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ  διατύπωσε τις απόψεις και τις θέσεις της για το πώς αντιλαμβάνεται το συνδικαλισμό. Αποσαφήνισε τις θέσεις της και αναγκάστηκε να εξωτερικεύσει την «ενόχληση» της απέναντι στους αγώνες στις δράσεις και στις διαφορετικές  φωνές , οι οποίες δεν ευνοούν τις  στοχεύσεις των πολιτικών φορέων, τους οποίους με  συνέπεια υπηρετούν και ευλαβικά υποκλίνονται. Το «όραμα» τους αγαπητοί συνάδελφοι/σσες πάντα ήταν και είναι ένας συνδικαλισμός:
  • Υποχείριο των κομματικών τους αφεντικών.
  • Ελεγχόμενος από τα βουλευτικά  γραφεία και τους συνδικαλιστικούς κομματικούς - υπηρεσιακούς πατρόνες τους.
  • Εφαλτήρας για την προσωπική «εξασφάλιση» και μελλοντική τους «ανέλιξη».
  • Χώρος εκτροφής των πελατειακών σχέσεων, ως έτοιμη βορά για την κομματική επιβίωση των «πολιτικών αφεντικών»¨τους.
Απλά μάλλον δεν  κατάλαβαν ότι άλλαξαν οι εποχές.
Είναι σαφές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα, για την ανάδειξη Δ.Σ. στο Σύλλογο μας, αφαίρεσε «προνόμια» του παρελθόντος ( για πρώτη φορά ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ χωρίς απόλυτη πλειοψηφία) και κυρίως χάθηκαν  «πρωτεία» μονοπώλησης του Συλλόγου από τους κομματικούς-παραταξιακούς ενδοεκπαιδευτικούς παραγόντες. Η ανάδειξη δε της Νηπιαγωγού Τάνιας Κορμά, από το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, στη θέση της Προέδρου, η οποία με τις  σαφείς απόψεις της για την Δημόσια Εκπ/ση και Παιδεία, τη δημοκρατικότητα που τη διακρίνει αλλά και τη διαρκή παρουσία της στους αγώνες του κλάδου και της κοινωνίας του Ν. Καστοριάς, έδωσε άλλον αέρα, περιεχόμενο και πολιτισμό στο συνδικαλιστικό μας όργανο.
Προφανώς μη αντέχοντας τις νέες συνθήκες η  ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, και   αυτοϋποκινούμενη από το  ένστικτο της συνδικαλιστικής «αυτοσυντήρησης»,  ανακάλυψε το λόγο και κατέφυγε στη διατύπωση μιας καταγγελίας σαθρού περιεχομένου. Μέσα στην παραζάλη απώλειας  του «θρόνου των προνομίων» και προς έμπρακτη απόδειξη του κομματικού  πατριωτισμού  ( διαπιστευτήρια εις τους άνωθεν αυτών),  συνέταξαν  καταγγελία που βρίθει ανακριβειών (στις οποίες με πληρότητα απάντησε η Πρόεδρος και επιβεβαιώνουν τα Πρακτικά των συνεδριάσεων). Διατύπωσαν ακραίους και αβάσιμους χαρακτηρισμούς σε βάρος της ( δολιότητα, παρελκυστική τακτική κ.α.) και κυρίως, χωρίς να το καταλάβουν, αυτοαξιολογήθηκαν ( είναι θύματα παραπλάνησης, είπαν ).
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το έργο και τη θέση της συναδέλφισσας Προέδρου, όπως επίσης είμαστε βέβαιοι ότι τη στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων/σσών.
Τέλος, επειδή η καταγγελία έχει τα χαρακτηριστικά μομφής, χρήσιμο είναι η ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ να διατυπώσει καθαρά τη θέση της για το Σύλλογο και να μην «κρύβεται» πίσω από σαθρά καταγγελτικά, εσωπαραταξιακής κατανάλωσης, κείμενα.
Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας,  συνάδελφοι/σσες, είναι μακρύς και δύσκολος. Οι ευθύνες μας για το σήμερα και το αύριο τεράστιες. Μέσα σε αυτές, τις ιστορικές ίσως στιγμές, κανείς δεν μπορεί να είναι όμηρος  μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων και αγκυλώσεων, οποιουδήποτε είδους ή χρώματος ( δεξιού ή αριστερού). Θα απαιτηθούν ενωτικοί  κλαδικοί και κοινωνικοί αγώνες, γιατί τα επιπλέον  δύσκολα, δυστυχώς, είναι μπροστά μας.
Κατά συνέπεια χρειαζόμαστε καθαρό ορίζοντα και δεν μπορεί να είμαστε και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  Π.Ε.  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΜΑΣ  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου