Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Χρυσοχοΐδης - Κατσέλη: Δεν διάβασαν το Μνημόνιο, αλλά... το ψήφισαν και το εφάρμοσαν!


Χρυσοχοΐδης - Κατσέλη: Δεν διάβασαν το Μνημόνιο, αλλά... το ψήφισαν και το εφάρμοσαν!
Μελιγγώνης Γιώργος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/01/2012
Ένας ένας οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου αποστασιοποιούνται από το Μνημόνιο που ψήφισαν, που υποστήριξαν στα υπουργικά συμβούλια και που εφάρμοσαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Μάλιστα, χθες, σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη και της Λ. Κατσέλη, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι... δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να διαβάσουν τι ψήφισαν και τι εφάρμοσαν ως υπουργοί...
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι κυνικοί ισχυρισμοί των "κορυφαίων" της κυβέρνησης Παπανδρέου
Η αρχή έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega, όταν η πρώην υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, υποστήριξε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πως διάβασε το Μνημόνιο “ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες”. Χθες το πρωί, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, πήγε ένα βήμα παραπάνω, υποστηρίζοντας ότι δεν διάβασε ποτέ το Μνημόνιο, γιατί είχε... άλλες υποχρεώσεις.
«Και βεβαίως δεν διάβασα το Μνημόνιο. Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο» υποστήριξε με πρωτοφανές θράσος και κυνισμό ο κ. Χρυσοχοΐδης, καίτοι παραμένει υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σκοπός της οποίας είναι να... εφαρμόσει το Μνημόνιο.

“Εμπιστευόμουν τον Γ. Παπανδρέου”
Σαν να μην έφταναν αυτά, χθες το απόγευμα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, προέβη σε “διορθωτική” δήλωση λέγοντας... τα ίδια. “Ναι, επαναλαμβάνω ότι το Μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης.
Αυτό δεν το δήλωσα ούτε το είπα με καμάρι”, είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας:
“Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής, γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας”. Μάλιστα, υποστήριξε ότι... δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τι ψήφισε και τι θα εκαλείτο να εφαρμόσει, επειδή είχε... εμπιστοσύνη στον Γ. Παπανδρέου. “Είπα ό,τι είπα για να τονίσω το πόσο όλοι μας χρειάζεται να αλλάξουμε. Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό” είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Σοκ στο ΠΑΣΟΚ
Αν και ως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν προβεί σε δημόσιες δηλώσεις αποδοκιμασίας (με εξαίρεση τον βουλευτή Β. Κεγκέρογλου), στο παρασκήνιο ο Μ. Χρυσοχοΐδης έχει δεχθεί φαρμακερά βέλη από συντρόφους του, αλλά και από κορυφαίους υπουργούς που δηλώνουν σε συνομιλητές τους “έξαλλοι” με τα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης. Παράλληλα οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη έχουν προκαλέσει και αντιδράσεις όλων των κομμάτων.

Ν.Δ: “Θράσος και ανευθυνότητα”
«Θράσος, ανευθυνότητα και επικίνδυνες αντιλήψεις» καταλόγισε η Ν.Δ. στον Μ. Χρυσοχοΐδη διά του εκπροσώπου της, Γ. Μιχελάκη. «Επιβεβαιώνει (σ.σ.: ο Μ. Χρυσοχοΐδης) έτσι ότι πήραν μοιραίες αποφάσεις για τη χώρα χωρίς να διαπραγματευτούν με την τρόικα, αλλά και χωρίς καν να γνωρίζουν τι ενέκριναν στο υπουργικό συμβούλιο και τι ψήφιζαν στη Βουλή» συνέχισε ο “γαλάζιος” πορτ παρόλ.

Αλ. Τσίπρας: “Έστειλαν αδιάβαστη την κοινωνία”
Για στελέχη που “δηλώνουν ότι τάχα δεν διάβασαν το Μνημόνιο και έστειλαν αδιάβαστη ολόκληρη την ελληνική κοινωνία” έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι “πρόκειται για ανεύθυνους και για ανθρώπους που πια έχουν χάσει κάθε σοβαρότητα και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συνεχίζουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, πόσο μάλλον να παίρνουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και του τόπου”.
“Ο 'αδιάβαστος' και τραγικά ανεύθυνος υπουργός με την ψήφο του υπέρ του Μνημονίου και τη μετέπειτα στήριξή του οδήγησε σχεδόν ολόκληρη την κοινωνία στην απελπισία και την ισοπέδωση” επισήμανε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι “αν κατά ανάλογο τρόπο με τον όψιμα 'αντιμνημονιακό' κ. Χρυσοχοΐδη και διεκδικητή της αρχηγίας του κυβερνώντος κόμματος λειτούργησαν και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, αντιλαμβάνεται ο καθένας ποιοι μας κυβερνούν”.
Για “κυνική παραδοχή” που “προσβάλλει τον ελληνικό λαό” έκανε λόγο η ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΣΥ Γ. Οικονόμου κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης πως “εξοργίζει και αποδεικνύει γιατί η χώρα με την κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε εδώ που είναι σήμερα”. “Σε μια δημοκρατία τέτοιες δηλώσεις είναι αδιανόητο να μην συνοδεύονται από παραίτηση αυτού που τις κάνει”, τόνισε εκ μέρους των Οικολόγων Πρασίνων η Ελ. Ιωαννίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου