Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τρεις Σύλλογοι της Αθήνας απαιτούν παραίτηση του Δντή Εκπσης Β΄Αθήνας

Τρεις Σύλλογοι της Αθήνας απαιτούν παραίτηση του Δντή Εκπσης Β΄Αθήνας

parisΟι τρεις  σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Β΄ Αθήνας, «Γ. Σεφέρης», «Αμαρουσίου» και «Ο Περικλής», καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη και ωμή, προσωπική και θεσμική παρέμβαση του Δ/ντή  Π.Ε.  Β΄Αθήνας  Πάρι Βεντήρη, στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και το ΔΣ του συλλόγου «Γ. Σεφέρης». Η ανάμειξη αυτή του ίδιου του Διευθυντή  Εκπαίδευσης  κι όλου του μηχανισμού του στις εκλογές, ήταν μέχρι τώρα κοινό μυστικό (παρότι το αν ήταν μυστικό κάποιοι το αμφισβητούν). Τώρα η ανάμειξη αυτή έγινε και ομολογία, με σχετική ανάρτηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης στο facebοok.
Συγκεκριμένα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανάρτηση του ο Δ/ντής Εκπ/σης  αναφέρει:
«ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ!!!ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΤΗΝ Α.Κ.ΣΥ.Α ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!!!»
Επιβεβαιώνει με αυτό τον τρόπο ότι μέλημα  και στόχος της συγκυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, ταυτόχρονα με την προώθηση του Νέου Σχολείου της αγοράς της «αξιολόγησης» και του κρατικού  ελέγχου, είναι να παρεμβαίνουν  στα σωματεία και στους συλλόγους μας έτσι ώστε να ασκούν την αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική τους  χωρίς αντιδράσεις.
To γεγονός αυτό καθαυτό της ανάμειξης δε μας ξενίζει καθόλου. Είναι πάγια η προσπάθεια της εκάστοτε εργοδοσίας του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα να ελέγχει τα σωματεία των εργαζομένων. Είναι μάλιστα στις μέρες μας και κεντρική πολιτική επιχείρηση με το νόμο που σχεδιάζουν να φέρουν για τα συνδικάτα, όπου καταργούν το δικαίωμα στην απεργία, περιορίζουν τις δυνατότητες επικοινωνίας του σωματείου με τα μέλη του κλπ.
Η δημιουργία και στήριξη της «αλήθειας μας» , όπως ανερυθρίαστα επικαλείται, είναι η «αλήθεια» του βρώμικου εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Ο «συνδικαλισμός» αυτός λειτουργεί ως Δούρειος ίππος ανάμεσα στους εργαζόμενους. Προωθεί και θα υλοποιεί την  «αξιολόγηση», συναινεί στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, υπηρετεί το πέρασμα της αντιδραστικής εκπαιδευτικής πολιτικής του «Νέου σχολείου».
Θεωρούμε ότι το θέμα της παρέμβασης στελέχους της Διοίκησης στη συνδικαλιστική δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών αποτελεί πολιτικό ζήτημα μέγιστης σημασίας καθώς προαναγγέλλει και δρομολογεί πρακτικές ελέγχου και καταστολής της συνδικαλιστικής ελευθερίας ενώ παράλληλα εγκαινιάζει μοντέλα εργοδοτικού συνδικαλισμού στη Δημόσια  Εκπαίδευση.
Για τους λόγους αυτούς:
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει θέση και να καταδικάσει την εμπλοκή και την απροκάλυπτη  παρέμβαση του Δ/ντή Π.Ε. Πάρι Βεντήρη  στη δράση των Συλλόγων Εκπ/κών της Β΄Αθήνας.
  • Καταγγέλλουμε τους αντεργατικούς και αντιεκπαιδευτικούς αυτούς σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης και της Διοίκησης της Εκπαίδευσης και απαιτούμε την παραίτηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας.
Δηλώνουμε ότι οι σύλλογοί μας , αλλά και το εκπαιδευτικό κίνημα στο σύνολό του ενωμένα και μαζικά θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια χειραγώγησής του   είτε αυτή επιχειρείται με  μεθόδους καταστολής, είτε με μεθόδους παραπλάνησης, εξαγοράς ή εκβιασμών.  
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» ΚΑΙ  «ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ  Δ/ΝΤΗ Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΒΕΝΤΗΡΗ ΠΑΡΙ
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας
Ηλέκτρα Μήτσουρα                                      Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Πηγή:http://pekp.gr/?p=57687

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου