Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Κατάργηση της Πληροφορικής στο "Νέο" Λύκειο: Συνάντηση του Ε. Διαμαντόπουλου με το Δ.Σ. ΠΕΚΑΠ Δυτ. Μακεδονίας

Κατάργηση της Πληροφορικής στο "Νέο" Λύκειο: Συνάντηση του Ε. Διαμαντόπουλου με το Δ.Σ. ΠΕΚΑΠ Δυτ. Μακεδονίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (19/8/2013)

Την Παρασκευή 16-8-2013 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. ΠΕΚΑΠ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ε. Διαμαντόπουλο, όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για το «Νέο» Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο. Ένα προσχέδιο νόμου το οποίο, θυμίζει παλιά συστήματα εισαγωγικών εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση και μας γυρίζει 20 χρόνια πίσω.

Ειδικότερα επισημάνθηκε η νέα υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης μέσω της κατάργησης, ουσιαστικά, της επιστήμης της Πληροφορικής. Συγκεκριμένα στο Γενικό Λύκειο, το μάθημα της Γ’ τάξης (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον) που εξετάζεται στις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις, δεν υπάρχει στο νέο πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου, όπως επίσης, αίσθηση προκαλεί η κατάργηση του Τομέα της Πληροφορικής που επί χρόνια αποτελούσε τον κορμό της Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ-ΕΠΑΛ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή τάχθηκε απέναντι στο σχέδιο νόμου που εμφανίστηκε με τον βαρύγδουπο τίτλο «Νέο σχολείο» για να αποκρύψει η μνημονιακή κυβέρνηση το πισωγύρισμα και πρωτίστως την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτει και θα στηρίξει κινηματικές δράσεις που θα ακυρώσουν στην πράξη τέτοιου είδους μνημονιακές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου