Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Οδηγούν σε κατάρρευση τα αποθέματα των εργαζομένων από τους κόπους μιας ζωής

Οδηγούν σε κατάρρευση τα αποθέματα των εργαζομένων από τους κόπους μιας ζωής
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/03/2012
Στο νέο “μαχαίρι” σε μισθούς και συντάξεις που έρχεται τον Ιούνιο στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή του -πρωινή- παρέμβαση για το PSI: Όπως σημείωσε, τα λεφτά που υπάρχουν τα πήραν οι τράπεζες για να καλύψουν τις ζημιές τους με τις ευλογίες της κυβέρνησης Παπαδήμου και της διαπλοκής.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε και χθες πως, ακόμη κι αν το κούρεμα πετύχει στο 100%, τα ασφαλιστικά ταμεία, “δηλαδή τα αποθέματα των εργαζομένων από τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής”, οδηγούνται σε κατάρρευση. Την ίδια ώρα όμως δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν, “δηλαδή να συνεχίσουν να παίρνουν κοινωνικούς πόρους”.
Στις πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας χθες στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” εκφράζοντας με βεβαιότητα την άποψη ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα εντείνεται η επίθεση στην Αριστερά. “Έχουν ξεφύγει πια από τις στοχευμένες επιθέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο, όπως τις είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, και τώρα έχουμε πάει σε μια συνολική επίθεση σε όλες τις εκδοχές της Αριστεράς” σημείωσε και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση ενοχοποίησης της Αριστεράς "δεν είναι τυχαία ούτε εκπορεύεται μόνο από τα κομματικά επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Πρόκειται για μια στοχευμένη επικοινωνιακή προπαγανδιστική προσπάθεια και από κέντρα εξωθεσμικά”.

Αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της η ΔΗΜ.ΑΡ.
Αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του Φ. Κουβέλη, που εμφανίστηκε σχετικά πιο διαλλακτικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε πως “σχετίζεται και με τον χρόνο των εκλογών, που έρχεται ολοένα και περισσότερο πιο κοντά”. Τόνισε ωστόσο ότι την ίδια ώρα “αναδεικνύουν πως ο χώρος της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι αντιμέτωπος με τις αντιφάσεις της πολιτικής του: από τη μία καταψηφίζει εντός της Βουλής όλους τους μνημονιακούς νόμους και το ίδιο το Μνημόνιο 1 και 2, αλλά, ταυτόχρονα, μέσα από αμφισημίες, βάζει ως προτεραιότητα όχι την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αλλά ουσιαστικά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τόσο της συνέχισης του ίδιου πολιτικού πλαισίου, όσο και ενός γενικού ενδιαφέροντος για το τι μέλλει γενέσθαι στο χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς”.
Για “θετική μετατόπιση” έκανε λόγο από τη μεριά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης (ρ/σ Real FΜ) και συμπλήρωσε "ελπίζοντας" αυτή η μετατόπιση να έχει διάρκεια. Υποστήριξε μάλιστα πως πρέπει να υπάρξει συνάντηση, σε ηγετικό επίπεδο, "για τη σύνθεση ενός κοινού βηματισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου