Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανατραπούν η κυβέρνηση και η πολιτική της


ΣΥΡΙΖΑ: Να ανατραπούν η κυβέρνηση και η πολιτική της
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/09/2011
Μονόδρομο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, καθώς, όπως τόνισε το γραφείο Τύπου σχολιάζοντας την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, “μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη”.
Απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου του Αλ. Τσίπρα από την ΕΤ1, σήμερα 1.30 μ.μ.
“Η κυνική ομολογία του πρωθυπουργού πως η ανεργία θα είναι ο μόνιμος σύντροφος κάθε σπιτικού της χώρας μας τα επόμενα χρόνια αρκεί για να καταλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής που επέφεραν ο ίδιος και η πολιτική του Μνημονίου” σημείωσε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Στο θέμα της ανεργίας αναφέρθηκε σε χθεσινή του συνέντευξη στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημ. Βίτσας, χαρακτηρίζοντάς την επίμαχη φράση του πρωθυπουργού “δήλωση της χρονιάς": "Εδώ πια το μέλλον αυτού του κόσμου και το μέλλον της νεολαίας είναι η ανεργία. Αυτό είναι που μας προτείνει ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας”. Ο Δημ. Βίτσας έθεσε την ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης βασισμένος μάλιστα στα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής στα πέντε βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, όπως περιγράφονται από τον ΟΗΕ.
Συγκεκριμένα τόνισε: “Το δικαίωμα στην εργασία γίνεται ανεργία, το δικαίωμα στη στέγη γίνεται έκτακτη εισφορά, το δικαίωμα στην τροφή γίνεται έμμεσοι φόροι, το δικαίωμα στη μόρφωση γίνεται 'δεν έχουμε βιβλία' και το δικαίωμα στην υγεία γίνεται 'φέρτε γάζες οι συγγενείς των ασθενών' και μόνιμες περικοπές και συγχωνεύσεις νοσοκομείων”.
Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο κάλεσμα ενότητας για τη διαμόρφωση ενός πλατιού αντινεοφιλελεύθερου αντιμνημονιακού μετώπου που θα δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας προς όφελος της κοινωνίας.

Π. Λαφαζάνης: Στάση πληρωμών και έξοδος από το ευρώ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης από τη μεριά του σε άρθρο του στην ιστοσελίδα “iskra.gr” υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έθεσε το δίλημμα “μεσοπρόθεσμο και νέα μέτρα ή πτώχευση της χώρας και έξοδος από το ευρώ”. Ο Παν. Λαφαζάνης έθεσε μετ' επιτάσεως την ανάγκη διακοπής αποπληρωμής του χρέους, δηλαδή “στάσης πληρωμών ή αλλιώς πτώχευσης”, αλλά και την έξοδο από το ευρώ.
Αναλυτικότερα υποστήριξε: “Η στάση πληρωμών επί του δημοσίου χρέους και η έξοδος από το ευρώ δεν είναι καθόλου μπαμπούλας και καταστροφή. Αντίθετα, είναι ο μόνος τρόπος στο πλαίσιο ενός προοδευτικού δρόμου για να πάρει ανάσα η Ελλάδα από ένα χρέος που δεν μπορεί να αποπληρωθεί και για να προστατέψει στοιχειωδώς την οικονομία της και τα λαϊκά εισοδήματα”.

Συνέντευξη Τύπου και περιοδεία στη ΔΕΘ

Σήμερα στη 1.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1. Η συνέντευξη θα δοθεί στο Κτήριο Γερμανός (ΔΕΘ), αίθ. C. Στις 3 μ.μ. ο Αλ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και θα περιοδεύσει στις εγκαταστάσεις και τα περίπτερα της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου